2010 m. spalio 5 d., antradienis

SVEIKAS IR GRAŽUS KŪNAS

Dažniausiai savo kūnu susirūpiname atėjus pavasariui. Tuomet griebiamės visko – sportuojame, laikomės dietos, naudojame liekninamąsias priemones. Pasidalysime patarimais, kaip per trumpiausią laiką pasiekti geriausių rezultatų. Kaip geriausia išlaikyti odą stangrią bei lygią ir atrodyti jaunatviškai?
 
Tinkama mityba
 
 
Kaip numesti svorio? Mažiau valgykite ir rinkitės sveiką maistą.
Kaip išlikti lieknai? Suraskite pusiausvyrą tarp kasdienių fizinių pratimų ir suvartojamų kalorijų.
 
Venkite užkandžiauti, tačiau niekada nepamirškite pavalgyti. Valgykite kuo įvairesnį maistą, kad užkirstumėte kelią sveikatos sutrikimams. Pasirinkite maistą, kuriame mažai riebalų, valgykite kuo daugiau įvairių daržovių, vaisių, uogų ir grūdų produktų. Tačiau kartą per savaitę leiskite sau pasimėgauti mėgstamu pyragu, šokoladu ar kitu saldžiu skanėstu. Mėgaukitės kiekvienu kąsniu, o kitą kartą jau valgykite lengvesnį maistą.
 
Atraskite alkio ir pasimėgavimo jausmus. Valgykite lėtai ir sotumo jausmą pajusite daug greičiau. Jeigu nebesijaučiate alkana, nevalgykite. Greitai išmoksite sumažinti porcijas.
 
Skirtingos kalorijos. Toks pat kalorijų kiekis produktuose jums gali suteikti sotumo jausmą arba nesuteikti. Pavyzdžiui, 100 kalorijų = 1 taurė vyno arba 10 austrių, arba 1 kg pomidorų, arba 3 sausainiai, arba 1 bananas, arba 4 gabaliukai šokolado, arba 5 gabaliukai cukraus. Norėdamos numesti pusę kilogramo, turėtumėte sudeginti 3500 kalorijų. 20 minučių pasivaikščiojimas sudegina 100 kalorijų.
 
 
Sveikas gyvenimo būdas
 
 
Vėsus vanduo
Tai pats natūraliausias būdas išlaikyti stangrią odą! Pamirškite vonias, kurių vandens temperatūra didesnė kaip 37 °C. Geriau mėgaukitės dušu. Taip išnaudosite mažiau energijos. Pradėkite praustis šiltu vandeniu ir atsipalaiduokite, tada pradėkite praustis vėsiu vandeniu, jis suteiks energijos, o odai – stangrumo.
 
Pasivaikščiojimas
Vaikščiojimas gerina savijautą. Tai labai paprasta. Lipdamos laiptais visada padėkite visą pėdą ant laiptelio ir įtempkite kojas. Vaikščiokite pėsčiomis bent pusvalandį per dieną arba du kartus per dieną po 15 minučių. Nepamirškite ir dviračio!
 
Nakties miegas
Miegas – mūsų grožio puoselėtojas. Pasistenkite kas vakarą eiti miegoti panašiu metu. Prieš eidamos miegoti išvėdinkite kambarį, sumažinkite šildymą.
 
 
Tinkamai parinkta kūno priežiūra
 
 
Dažniausiai numetate svorio tada, kai laikotės dietos. Tačiau ne visada nuo tų vietų, nuo kurių labiausiai norėtumėte! Svoris pradeda kristi nuo veido ir krūtinės, vėliau – nuo juosmens. Kad svoris greičiau kristų nuo pilvo, sėdmenų, klubų ir kad kojos taptų lengvesnės, turite užtikrinti, kad svorio metimas sukoncentruotas. Šiuo atveju jums gali padėti kūno priežiūros priemonės.  
 
Nustatyti problemą ir susidėlioti prioritetus
Kai nusprendžiate pradėti rūpintis savo išvaizda, dažniausiai norite visko iš karto – stangrios odos, lieknesnių kūno formų, lengvesnių kojų... O tai labai daug, todėl galite labai greitai pasiduoti.
 
Jūsų odai trūksta stangrumo?
Pabandykite CLARINS priemones „Tonic Body Oil“, „Body Firming Cream“ arba „Extra-Firming Body Care“.
 
Celiulitas?
CLARINS priemonės nuo celiulito lieknina ir padeda pašalinti vandens perteklių. Tai „High Definition Body Lift“, „Body Shaping Cream“, „Anti-Eau Body Treatment Oil“. Rytais naudokite CLARINS kūno priemonę nuo celiulito „High Definition Body Lift“ ir jūsų oda atrodys puikiai. Taip pat tinkamą kūno priežiūros priemonę naudokite ir vakare. Pabandykite MÉTHODE JEANNE PIAUBERT lieknanamąją kūno priemonę „Speed Dieting“, susidedančią iš dieninio ir naktinio serumų, kurie 24 valandas per parą pasikeisdami šalina odos nelygumus.
 
Nepatinka kūno formos?
Pabandykite CLARINS „Body Shaping Cream“ arba „Super Restorative Redefining Body Care“.
  
Nepatinka užpakaliuko forma?
Svajojančioms apie „brazilišką“ užpakaliuką pagelbės MÉTHODE JEANNE PIAUBERT gaivinamoji stangrinamoji sėdmenų želė „Fermeté Fesses Lifteur“.
 
Kelių formos?
Viską išbandėte, bet niekaip nepavyksta padailinti kelių formos? Tuomet kasdien įmasažuokite šią probleminę vietą MÉTHODE JEANNE PIAUBERT specialia liekninamąja kelių žele „Superknee“.
 
 
Ir dar kai kas, ką siūlome daryti kiekvieną dieną
 
Mankštindamos pačius svarbiausius raumenis užtruksite vos 5 minutes per dieną. Būtų  idealu, jei pakartotumėte CLARINS siūlomus pratimus 5–10 kartų. Taip pat galite juos padalyti į kelias dalis ir atlikti kelis kartus per dieną.
 
 
 
 
Plokščias pilvas ir stangrūs sėdmenys
Atsistokite nugara į sieną taip, kad kulnai būtų 20 cm nuo sienos, tarp kojų palikite 30–40 cm tarpą, pilvą įtraukite. Suspauskite sėdmenis ir sutraukinėkite jų raumenis.
 
Stangrios vidinės rankų dalys
Sudėkite rankų riešus kartu ir spauskite vienas į kitą. Sukeiskite riešų susikabinimo pozicijas ir viską pakartokite 10 kartų.
 
 
Krūtinės tonusas
Darydamos šį pratimą kuo plačiau šypsokitės. Taip tempsite kaklo raumenis ir stiprinsite odą, kuri išlaiko krūtinę.
 
 
 
Kraujo apytakos gerinimas
Atsistokite ant pirštų galiukų – taip mankštinsite kojų raumenis. Giliai įkvėpkite ir taip stovėkite 5–6 sekundes.
Atsipalaidavimas
Atsipalaiduokite, prie grindų prispauskite pėdas, sulenkite kelius ir pačios susilenkite, lėtai ir giliai iškvėpkite. Taip atpalaiduojami visi jūsų raumenys.
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą